Fragment

Nuntaşii se iviră mult după ora şaptesprezece invadând  apartamentul cu strigăte, muzică şi voie bună.Pupau mireasa  fiecare pe rând minunându-se cât era de frumoasă în costumul roz apoi treceau  din mână în mână spre ginerele bosumflat, ud pe  fruntea scurtă pictată cu broboane mari.Pe masa din bucătărie se iviră sarmale dolofane, grase cât o iepuroaică de a făta, parizerul tăiat feliuţe pierdut şi el printre bucăţile de brânză.Din când în când , o măslină dispărea în gura lacomă lăsându-şi urma pe farfuria albă. Amely purta paharele printre dansatori, culegea resturile prăjiturilor pasându-le ca un veritabil jucător de fotbal surorii Rodica.La final reveneau în bucătărie unde turnau în pahare vinul sau lichiorul.Din când în când tovarăşul Baboia o prindea în braţe fie pe mireasă fie pe Amely ciupindu-le de fund sau încercând să le pipăie mai sus.Liliana rezista cu stoicism chiar şi atunci când socrul îi spuse:

-Dacă molâul nu poate să te.. Să mă chemi auzi? Ţi-o bag eu da? Ţi-o bag eu!

Rodica îi întinse sticla de lichior, bărbatul o duse la gură cu poftă golind conţinutul imediat.Se clătină pe picioarele umflate apoi se aşeză pe unul din scaunele  bucătăriei sforâind  în câteva secunde.Uşa de la intrare se deschise încet, Marius deveni brusc vesel , băiatul îi întinse timid florile, evită s-o privească în ochi pe Liliana  apoi se rezemă de perete privind în gol.Mâna lui Marius i-o luă încet ghidându-l spre baia unde de obicei Luchin citea reviste despre alpinism sau ceva literatură pornografică.Încuie uşa după ei apoi se repezi cu buzele în răsuflarea  celui cel iubea cu atâta patimă.

-N-o să dureze mult treaba asta , iubitule, îţi jur! Vin într-o seară şi te iau de unde ai fi!Nu te las o clipă aici!

-Nu putem face nimic acum.M-au însurat fără voia mea! Nu vreau ! N-am vrut deloc!

Îi luă mâna şi-o duse la inimă pe sub cămaşă apoi se lipi cu capul de el.Cineva încerca să intre în debara, Marius ţinu piciorul în uşă făcându-i semne disperate prietenului său să se ascundă.Desfăcu uşor atât cât să-i vadă chipul lui Luchin.

-Vreau să intru, m-am săturat de nunta asta până peste cap! Lasă-mă să intru!

Îşi făcu loc în ciuda protestelor ignorându-l total pe celălalt individ ascuns prost după nişte haine.Curând avea să doarmă pe toaleta dezafectată rupt de somn şi alcool.

La final , lumea plecă încet  spre case, în urma lor un dezastru total.Băutură vărsată pe covoare, prăjituri aruncate pe pereţi.Liliana îşi  tậrậia picioarele pe scặri în sus obositặ, frậntặ.Ginericặ o urma bosumflat în spate aruncậndu-şi de pe un umặr pe altul sacoul costumului de mire.Descuie uşa apartamentului apoi fặcu vậnt hainei prin camerặ.Fata se aşezặ pe scaun cu picioarele strậnse sub ea aşteptậnd nici ea neştiind ce.Bặiatul intrặ în baie de unde nu ieşi minute bune.Stặtea acolo pe toaletặ c-o teamặ  pe care nu şi-o putea explica din punctul de vedere al unui bặiat ajuns la maturitate.Era virgin? Nu, nu era !  Întâlnirea avută îl marcase din plin , sentimentul trăit alături  de Săndel.. De ce nu putea iubi o femeie? De ce el se simţea atras de un bărbat? Unde începuse , ce sentiment îl mâna? Unde va ajunge?  !  Fete avusese destule har domnului!  Cu toate se împerechease ca un animal  , mânat mai mult dintr-o datorie decât din plăcere.Nici un sentiment, nimic să-l ţină legat , nici o chimie .Intra în ele cu forţă făcându-le să ceară îndurare apoi  le bătea ca un apucat.Din punctul lui de vedere mireasa nu era cu nimic mai prejos decât cele ce avuseseră ghinionul să-i iasă în cale. Mireasặ fatặ mare dupặ spusele pặrinților, dar asta era problema ei ca femeie.Pe el nu-l interesa câtuşi de puţin!

În apartament linişte totală, Liliana se aşeză pe unul din scaune cu picioarele strânse  sub ea.Costumul era prea strâmt, teama o copleşea gândindu-se la ce avea să urmeze cu ea.Multele poveşti auzite o îngrozeau din totdeauna făcând-o să nu-şi dorească un bărbat aproape de ea.Marius se dezbrăcă încet aruncându-şi hainele prin toată casa , aprinse veioza de la capul patului spre uimirea fetei ce vedea prima dată în viaţa ei un bărbat gol.Acesta se întoarse către ea zicându-i:

-Hai s-o terminăm repede, am altceva în plan mai târziu.Vino în pat!

Fata  se mişcă încet , cu teamă.Băiatul n-avea răbdare deloc cu ea, pufnea, bătea din picioare ca un taur furios.Marius o ajută să se dezbrace încurcându-se în sutienul greu de învins.Într-un final îl dovedi aruncându-l cât colo.

-Ce naiba te mişti ca un melc? Treci odată! N-am toată noaptea la dispoziţie! Ce naiba nu ştii nimic? Ţine picioarele alea desfăcute! Cum vrei să intru?

Ar fi vrut să-i spună că nu ştia nimic, că-i doar o femeie prinsă între orgoliile unora, imposibil de a se apăra.Se mulţumi să-şi muşte buzele de durere înghiţind şi rugându-se să se termine calvarul odată pentru totdeauna.Bărbatul se arcui peste ea, grohăi mişcându-se cuprins de frenezie nebună apoi căzu peste ea suflând din greu.Afară se auzeau voci, oameni fără somn treceau pe sub geamuri, umbre agitându-se de colo colo.Liliana se ridică din pat ignorând durerea, o dungă albă –i traversa pântecul peste sângele ce-i spăla în roşu coapsele.Apa rece-i făcu bine , plânsul o înnecă acolo găsind-o dimineaţa.

A doua zi, Amely se trezi tậrziu cặtre prậnz.Mậncase puțin la nuntặ, gustase  mai mult ca un şoricel , durerile de burtặ o chinuiau  într-una,  sậcậitor.Luchin o privi cu neîncredere, se roti în jurul ei ca un vultur, pufni din nasul mare.

-Sper cặ nu eşti gravidặ auzi? Sper cặ nu te-ai stricat!Dacặ ai fặcut asta te calc în picioare! Ar trebui sặ mergem la un doctor sặ vedem! Sau te ducặ mặ-ta la vreo doctorițặ de a ei!

-Cred cặ mi-a venit, zise ea  pornind cặtre baie.Mi-a venit prietenul!

Luchin se aprinse ca un brad de Crặciun, fața lui de obicei pặmậntie şi ridatặ deveni neagrặ de a dreptul.Trecu prin bucặtặrie ca un tren marfar printr-o haltặ apoi se opri în geam:

-Dumnezeule! Avem tancuri  pe alee!! Tancuri! Tancuri!

Rodica se înghesui lậngặ el în geam cu ochii mặriți.Trei tancuri  verzui înghesuite unul în altul din cauza unei dacii ce le stặtea în cale.Luchin  plecặ pe scặri curios, Rodica lipitặ în corpul lui mare cật o zi de post îl urmặ.Lumea ieşise din apartamente evident iritatặ, curioasặ.Tancul se oprise în spatele daciei fiind în imposibilitatea de a vira fặrặ s-o loveascặ.Proprietarul ridicặ mậinile spre botul maşinặriei  arặtậndu-i cặ n-o poate scoate dacặ nu dặ în marşarier

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.