Adrian Ciubotaru.

Atenție, limbaj licențios!
Redau mai jos un text scris în urmă cu ceva ani de către Omul este genial și pune lumina pe societatea românească și dintr-un alt unghi.

„Ai în jur de 20-25 de ani și te trezești într-o țară de la care ai multe de învățat, între oameni de două ori mai destepți decât tine și de trei ori mai isteți. În fiecare clipă cineva din jurul tău știe mai multe decât tine, a trăit mai multe ca tine, a citit mai mult, a mâncat mai mult rahat și, implicit, a depășit de mult stadiul naivității.
În fiecare moment cineva de lângă tine a văzut filmele cele mai bune, a ascultat cea mai bună muzică, a futut cele mai bune femei, s-a pișat în mare de mai multe ori ca tine, se ține la băutură mai bine și a încercat mai multe droguri ca tine. Întotdeauna cineva din jurul tău a făcut mai multe facultăți ca tine și s-a lăsat de facultate de mai multe ori decât tine.
Este țara în care fiecare te știe de când erai puțoi, așa că lasă, bă, impresiile!
Este țara în care fiecare poartă calendarul complexelor și frustrărilor celorlalți.
Țara în care mereu cineva își bagă pula mai inspirat decât tine în Miorița, în Meșterul Manole și-n curva de România. Toți știu mai bine ca tine cum să deschidă o afacere, toți au mai multe combinații și toți au mai multe relații.
Trăim în țara unde fiecare se crede mai deștept decât ceilalți doi români de lângă el. E o realitate statistică, este singura explicație a faptului că noi suntem premianții olimpiadelor internaționale, iar alții iau premiul Nobel.
Este țara în care cei bogați sunt hoți, iar cei săraci sunt proști.
Țara în care privim talk-show-uri pline de idioți în stare să-ți explice și să-ți interpreteze orice. O basculă cu editorialiști, analiști politici și economiști apăruți să-ți ofere iluzia coerenței și inteligibilității Universului care se screme pentru îndeplinirea dorințelor tale.
Tu, telespectatorul abil, oricum le știai pe toate dinainte. Deoarece ești un om cult, și îl citeai pe Heidegger pe vremea când Cristian Tudor Popescu își cumpăra prima geacă de piele, nu-i așa?
Emisiuni în care o știrbă din generația Cernobâl e trădată în dragostea-i imaculată, alte emisiuni în care altă știrbă își cere iertare că i-a supt inteligența vecinului. Știri în care cumnați, veri, nepoți își uită cuțitele și topoarele în alți cumnați, veri și nepoți. Știri palpitante în care un iepure a căzut dintr-o căruță într-un sat din județul Iași (oricum toate știrele valabile sunt transmise de Pro TV Iași).
Radiografia României reale facută de vedetele ce merg cu tramvaiul, căcatul din care vom moși utopiile viitoare, material liric pentru poeziile tineretului nostru talentat, material epic pentru romanele cu care ne vom pișa pe premiul Nobel.
Țara în care toți avem joburi temporare. Lucrez temporar la Mc Donald’s, lucrez temporar ca vânzător de ziare, lucrez temporar la un call center, lucrez temporar ca ospătar, mănânc temporar rahat. Dacă nu lucrăm temporar, suntem consilieri în vânzări, assistant manager, junior copywriter, sys admin, printer manager assistent și alte pompozități întâlnite pe best(blow)jobs.ro.
Țara în care doar vecinii noștri ascultă manele și doar prietenii noștri se uită la filme porno și ni le povestesc.
Țara în care doar pula mea este obiectivă și pertinentă în opinii. Țara în care oricine din jurul tău e mai nefutut și mai onanist decât tine.
Țara în care viitorul este tatuat pe capra vecinului.
Trăim într-o țară plină de comentatori. Sondaje pe stradă, suporteri care știu mai multe decât antrenorul, o generație a lui „dacă eram în locul lui…”, o generație care se trezește dimineață ca să comenteze pe forumuri și bloguri.
Țara în care mint rubbing-ul e mai cool decât folosirea englezismelor. Toți le știm, suntem o națiune de poligloți, iar cine nu știe, nu este atât de prost ca să întrebe pe cineva.
Când rahatul a devenit scenariu de telenovelă, s-a inventat România contemporană.
Prostia celor de azi va fi plătită de copiii noștri la fel cum și noi avem de plătit masturbarea istorică a bătrânilor. O Românie în care pula vecinului e totdeauna mai bleagă decât a ta, iar pizda oricărei colege și prietene e mai comentabilă decât a ta.
O țară în care doar tu oferi sex oral iubitului tău, toți ceilalți iau muie. În rate, cu giranți.
Dacă te-ai născut aici, bine ai venit în țara în care toți sunt proști, ariviști și curve cu excepția unuia singur: tu însuți. Țara în care trăiești într-un mediu mizer, obscur și mediocru, care are doar meritul și onoarea existenței buletinului tău”.

retinolcomplex.ro/magazin

zenartdeco.com
interlink.ro%20

libris.ro%20

kurtmann.ro%20

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.