MANIFEST! Hai, sfâșiați toate literele de pe noi!

Tot mai multe soiuri de mândri inarticulați, insuficienți și încrâncenați papagali șefi de batalion aidoma lor, veseli și șubrezi se împuternicesc fără nimic vrednic, cu o metafizică dorință hamletiană de a prelua în mod ridicol performanța unuia sau uneia care au cultivat o viață întreagă nevoia de a fi original. La noi este la modă să te lași bătut de toate vânturile, să împarți punctele cardinale cu toți proștii, ba chiar să rătăcești prin gramatică în căutarea unui el dorado urbanistic, unde toate literele sunt deja curve de consum.
Lumea literară a devenit un ghiveci al aroganților de prost gust. Ba chiar o lume unde există unii care se scaldă în pișatul celor care au înfruntat setea.
De ce sa fiu original? Mai bine celebru pe spatele cuiva. Așa frumos. Ca un vierme.

(DANIEL DĂIAN)

Este un hotar marcat prin puterea pe verticală a lovitului cu nemurirea în murire între originalitate și calea ușoară. Se pare însă că acest hotar este vandalizat dinspre jos spre sus pentru că întotdeauna calea ușoară a dat proba ticăloșiei, a mediocrității de consumabil, dar și a dispariției în propria urmă. Din nu se știe ce anacronism, această cale ușoară până la ignobilul ei final, a găsit resurse, tertipuri și compromisuri penibile de a imita, copia, înșela prin furt ceea ce nu putea fi și avea – originalitatea.
Și astfel apar războaie între forțe absolut inegale, între davizi simpli în complexitatea gândirii lor și aglomerații de goliați de duzină. Finalul nici nu mai trebuie consemnat, hoția nu poate intra în legendă, nici hoții. Spectatorii inteligenți ai istoriei hotărăsc supremația, valoarea luptătorului de cursă lungă a genialității, epigonii, pigmeii literei, șterpelitorii din buzunarele literaturii sunt șterși pe un preș amnezic.
Dar hai, luați-ne carnea, hrăniți-vă! Beți-ne sângele! În voi nu va trece nici măcar o moleculă de geniu!
În calea voastră ușoară, ADN-ul nu poate da har!

( corina dașoveanu )

cartepedia.ro

astratex.ro

astratex.ro

mylash.ro

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.