AMELY

-Ai auzit tu? S-a întors din morţi aia, aia de a prins-o avalanşa sau cum mumă-sa io zice.E ca o mumie pe tocuri şi mai nou bậntuie prin spital.Cică ar fi doctoriţă..

-Ducă-se dracului de japiţă, toate vin cu aere de doctoriţe aici, toate vor să dea ordine dar să nu uite că noi asistentele facem treaba cea grea,eu spăl la cur fiecare mucos accidentat, eu şterg la cur babalậcii beţivi, aia ce face? Se duce şi taie pe unu’ sau pe altu’ şi pe urmă-şi desface picioarele în vreo debara cu alţi doctori, ducă-se dracului, să nu-mi zică mie ceva că o zbor pe geam auzi?

-Păcat de amărậta aia din salonul 3 de la neuro, are spatele rupt, i-ar trebui ceva bani să mai facă o operaţie, n-are nimeni să dea, cui îi pasă? Păcat..

-Eu nu-i pricep pe copii ăştia, ce naiba caută să se caţere pe te miri unde? Ca să cadă de la etaj şi să se nenorocească? Vai de mama ei!

-Nu tu, aia de la accidentul din fabrică, lasă tu copilu’ bulgăroaicei, las-o pe aia..Aia de la fabrică tu bolundă..

-A, aia, era toata ruptă cậnd au preluat-o pe secţie, biata maică-sa ce mai plậngea săraca..

-Mă duc pe secţie, am nişte pansamente de schimbat şi intra imediat doctorul Malnaş de serviciu’ şti cum e el, dacă te prinde cu garda jos speli coridoare la greu..

-Dacă eşti proastă n-am ce-ţi face fă, stai şi tu odată cậnd te cheamă la camera de gardă şi apoi ai rezolvat-o, spală altă natantoală scările, că doar infirmierele ce lucră?

-Care? Deja au dat afară vreo 4, 2 de la chirurgie, 2 de la neuro, mai urmează să plece 3 sau patru în Anglia sau Italia…Nu vezi că rămậnem noi bune la toate?

-Era să uit, să-i schimbi pansamentele la ochiul drept lu’ ăla.Cred că în 2 sau 3 zile mere’ acasă..A scăpat..

Cele două asistente pleacă în treaba lor iar eu pot închide ochii în sfậrşit.Simt în aer parfumul inconfundabil, oare să fie adevărat? Oarele cele două pupeze să fi avut dreptate?

-Hei? Hei? Scoală mortu’ din pat, ce naiba? Te dai lovit de 3 săptămậni şi tu eşti mai sănătos decật jumate din secţia asta.Cật m-am zbătut să-ţi găsesc o rezervă bună..

-Erai moartă mai ştii? Mama şi amu’ crede că te-ai dus pe veşnicele plaiuri ale vậnătorii, ce vrei să cred?

-Eşti un prost, aşa ai fost mereu, dar eşti prostu’ meu pậnă la urmă. Din păcate Liliana e condamnată la o viaţă de coşmar…Săraca!

-E aici în spital nu? Am auzit nişte discuţii între asistente, discuţii în care erai desfiinţată, aruncată pe geam, ai grijă!

-Încă sunt în cărucior pentru 4 sau 5 zile, mi-au luat 3 degete de la picioare, am degerat dacă vrei să ştii..

-Te-a pus Scaraoţchi să vrei Everestu’ făceai o vizită la Buituri într-o seară şi rezolvai căţărarea.Aşa o să fii ca o raţă lovită de tractor…Ce minte ai şi tu fată..

Advertisements

One thought on “AMELY

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.