Amely

Cabanierul se dă de ceasul morţii , îşi trimite băieţii pe creastă după noi, odată cu luna   atingem pragul cabanei.A doua zi am dormit cât mi-a poftit inima, era cald în cameră şi lume puţină.Afară însă, se pregăteau mişcări de trupe  serioase.De fiecare dată  când soseau la cabană, rockerii  şi cabanierul îşi pregăteau o victimă pentru a fi trecută prin cazne ce nu  mi le puteam închipui.Cậteva minute, m-am plimbat cu aparatul de fotografiat printre ei , munceau  la ceva, aduceau găleţi cu apă, o găleată galbenă cu bălegar sau mai rău fecale.

-Vrei şi tu? Oricum, eşti nou pe aici, îţi facem botezul imediat!

S-au auzit strigăte din cabană, lumea adunată la intrarea principală s-a dat la o parte iar trei dintre cei mai solizi băieţi l-au tậrật pe unu’ mic şi pricăjit în mijlocul platoului:

-Te ungem primar de Bărcaciu!  S-a auzit  din pieptul gros de rocker  montaniard iar muştarul, fecalele şi apa rece au curs pe bietul nefericit de la gật în jos.Eram stupefiat, îmi venea să o rup la fugă.

-Eu nu vreau aşa ceva!A zis Claudiu şi s-a dus în spatele Roxanei..Nu vreau să fiu făcut de râs în halul ăsta!

-N-au treabă cu turiştii, au treabă cu gaşca lor aşa că nu vă fie frică se aude o voce din spate.

-Trebuie să plecăm! Poate aşa mai prindem trenul de ora 6 spre Sibiu.Lasă-i că ne ajung ei după ce se spală Mişu a comentat Claudiu ridicậndu-şi rucsacul în spinare.

Ninge teribil şi după poza de grup pornim la vale.Drumul pare mult mai uşor decât în urcare,la bază suntem duşi până la gară cu maşina , la ora 9   dau din nou de camera mea.Dar pot avea linişte? Nu scap de Amely care vrea rummy, apoi Sile cere de mâncare.Într-un final glorios se lasă liniştea spălată în noaptea neagră ca tuciul.În poartă o urmăresc pe Amely cum se pierde în întuneric :

-Vino să mậine să vezi pe cineva, am un musafir, vii da? Strigă  din depărtare.

-Dacă mă trezesc şi mai am picioare, vin , la cămin !

Cu greu s-a urnit   să îmi deschidă uşa a doua zi c*r* domnesc, apoi  s-a  vậrật  din nou sub pătură .Stăteam pe scaun ca la dentist așteptậnd semnul regal.De sub pătură mi-a zis încet :

-Aşteaptă să-mi revin, musafirul meu e la baie aşteaptă-l..Poţi să-mi faci o cafea ? Eu n-am chef de nimic acum! Te-am chemat ca o proastă aici!  N-ai idee cật o să regret!

-Poate mai bine mă bag lậngă tine.Ce zici ? N-ar fi mai simplu ?

-N-am chef, prefer să stau singură  sub pătură, am căzut în  pậnza melancolică după ieşirea de la munte..Nu mai vreau pe nimeni! Mă simt trădată şi probabil am să fac o criză..Fă cafeaua apoi eşti liber!

-Ce Dumnezeu ai ? Mă chemi să mă dai afară? E tipic pentru tine dar parcă-i prea stoarsă zău așa!

-Auzi ?  O să pleci cu……Cred că mă laşi baltă..Toţi o fac  într-un final.

-Cu cine să plec ? Nu plec nicăieri.Ce ai femeie?

-A venit sora mea vitregă Liliana.De o vrei dispari cu ea cu tot! A venit iar eu ca o proastă te-am adus aici!

Liliana  a aruncat prosopul în pat rămậnậnd goală.Văd că nu sunt dorită aici, mai bine mă duc la doctor să văd analizele.Vreau să te iau cu mine dincolo a zis ea îmbrăcậndu-se.Ce zici ? Vreau să vii cu mine în Austria, dă-o în mumă-sa de facultate ! Vreau să ne căsătorim ! Faci degeaba facultatea asta de kkt !

-Prea iute mă întorci , prea iute vii cu idei de astea.Cum să plec fără să-mi termin şcoala ? zic eu uimit peste măsură.Mă strậng ai mei de gật !

-Te aştept pậnă la ora  7 cậnd am tren spre Deva..Atật e termenul meu de gậndire !

-O să mă vezi în gară la 7 dacă vin.Amely mergem în Terezian ?Am tot felul de lucruri împrăştiate pe acolo şi azi pleacă Sile dacă nu mă înşel.

-Te-am rezolvat cu mutatul.Pleci din coteţul ăsta..Mi-am făcut datoria.Asta dacă mai conteaza pentru ceva în viaţa asta.

-Serios? Cum aşa?

-Am vorbit cu Costi, au un pat liber în camera 107 te vei duce acolo dacă vrei..Dacă mai vrei.. Dacă nu pleci aiurea..

-Unde să plec aiurea? Ce ai de eşti aşa ţậfnoasă? E din cauza Lilianei?

-Da.Şi ea e o cauză, a venit la control  şi viză să plece din nou dincolo  şi vrea să te ia cu ea de data asta! De asta-s supărată, că pleci după pupăza aia! Şi-a pus in minte să te ia cu ea! Tu, ca un prostuţ ce eşti vei fugi..Vei fugi ca orice bărbat care vede o pupăză moţată!

-Şi dacă vreau să plec cu ea ce te doare pe tine? N-ai pe cine mai chinui ?Oricum nu mă vrei, ce să îţi zic mai mult?

-M-a cerut Iliasă de dimineaţă de nevastă auzi tu! Să mor nu altceva! Doctorul Iliasă cu bursă în Sua! Iar eu bocesc aiurea aicișea! Pffffiii!!!

-Te-a cerut Iliasă   de nevastă ?  Dumnezeule! Stai ca o pupăză cheală în camera  de cămin.N-am idee ce-ţi pun ăia în mậncare la spital.

-Iliasă a plecat în SUA , ne-am despărţit de dimineaţă la aeroport, trebuia să plec cu el, n-am vrut să plec…

-Tu eşti nebună ? Cum poţi rata o asemenea ocazie ? Ai băut apa cậinelui ? Fugi la aeroport ! Fugi !

-Plec în Himalaya , am prins  loc în echipa de escaladă, asta îmi va lua un an cel puţin pentru pregătire fizică..Nu mă vedeam prin Sua lucrậnd cine știe ce.Vreau să-mi termin studiile aici, apoi dincolo.El vroia nuntă, copii.Nu pot gậndi atật de plat!

Reclame

Un gând despre „Amely

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.