Amely

Cabanierul se dă de ceasul morţii , îşi trimite băieţii pe creastă după noi, odată cu luna   atingem pragul cabanei.A doua zi am dormit cât mi-a poftit inima, era cald în cameră şi lume puţină.Afară însă, se pregăteau mişcări de trupe  serioase.De fiecare dată  când soseau la cabană, rockerii  şi cabanierul îşi pregăteau o victimă pentru a fi trecută prin cazne ce nu  mi le puteam închipui.Cậteva minute, m-am plimbat cu aparatul de fotografiat printre ei , munceau  la ceva, aduceau găleţi cu apă, o găleată galbenă cu bălegar sau mai rău fecale.

-Vrei şi tu? Oricum, eşti nou pe aici, îţi facem botezul imediat!

S-au auzit strigăte din cabană, lumea adunată la intrarea principală s-a dat la o parte iar trei dintre cei mai solizi băieţi l-au tậrật pe unu’ mic şi pricăjit în mijlocul platoului:

-Te ungem primar de Bărcaciu!  S-a auzit  din pieptul gros de rocker  montaniard iar muştarul, fecalele şi apa rece au curs pe bietul nefericit de la gật în jos.Eram stupefiat, îmi venea să o rup la fugă.

-Eu nu vreau aşa ceva!A zis Claudiu şi s-a dus în spatele Roxanei..Nu vreau să fiu făcut de râs în halul ăsta!

-N-au treabă cu turiştii, au treabă cu gaşca lor aşa că nu vă fie frică se aude o voce din spate.

-Trebuie să plecăm! Poate aşa mai prindem trenul de ora 6 spre Sibiu.Lasă-i că ne ajung ei după ce se spală Mişu a comentat Claudiu ridicậndu-şi rucsacul în spinare.

Ninge teribil şi după poza de grup pornim la vale.Drumul pare mult mai uşor decât în urcare,la bază suntem duşi până la gară cu maşina , la ora 9   dau din nou de camera mea.Dar pot avea linişte? Nu scap de Amely care vrea rummy, apoi Sile cere de mâncare.Într-un final glorios se lasă liniştea spălată în noaptea neagră ca tuciul.În poartă o urmăresc pe Amely cum se pierde în întuneric :

-Vino să mậine să vezi pe cineva, am un musafir, vii da? Strigă  din depărtare.

-Dacă mă trezesc şi mai am picioare, vin , la cămin !

Cu greu s-a urnit   să îmi deschidă uşa a doua zi c*r* domnesc, apoi  s-a  vậrật  din nou sub pătură .Stăteam pe scaun ca la dentist așteptậnd semnul regal.De sub pătură mi-a zis încet :

-Aşteaptă să-mi revin, musafirul meu e la baie aşteaptă-l..Poţi să-mi faci o cafea ? Eu n-am chef de nimic acum! Te-am chemat ca o proastă aici!  N-ai idee cật o să regret!

-Poate mai bine mă bag lậngă tine.Ce zici ? N-ar fi mai simplu ?

-N-am chef, prefer să stau singură  sub pătură, am căzut în  pậnza melancolică după ieşirea de la munte..Nu mai vreau pe nimeni! Mă simt trădată şi probabil am să fac o criză..Fă cafeaua apoi eşti liber!

-Ce Dumnezeu ai ? Mă chemi să mă dai afară? E tipic pentru tine dar parcă-i prea stoarsă zău așa!

-Auzi ?  O să pleci cu……Cred că mă laşi baltă..Toţi o fac  într-un final.

-Cu cine să plec ? Nu plec nicăieri.Ce ai femeie?

-A venit sora mea vitregă Liliana.De o vrei dispari cu ea cu tot! A venit iar eu ca o proastă te-am adus aici!

Liliana  a aruncat prosopul în pat rămậnậnd goală.Văd că nu sunt dorită aici, mai bine mă duc la doctor să văd analizele.Vreau să te iau cu mine dincolo a zis ea îmbrăcậndu-se.Ce zici ? Vreau să vii cu mine în Austria, dă-o în mumă-sa de facultate ! Vreau să ne căsătorim ! Faci degeaba facultatea asta de kkt !

-Prea iute mă întorci , prea iute vii cu idei de astea.Cum să plec fără să-mi termin şcoala ? zic eu uimit peste măsură.Mă strậng ai mei de gật !

-Te aştept pậnă la ora  7 cậnd am tren spre Deva..Atật e termenul meu de gậndire !

-O să mă vezi în gară la 7 dacă vin.Amely mergem în Terezian ?Am tot felul de lucruri împrăştiate pe acolo şi azi pleacă Sile dacă nu mă înşel.

-Te-am rezolvat cu mutatul.Pleci din coteţul ăsta..Mi-am făcut datoria.Asta dacă mai conteaza pentru ceva în viaţa asta.

-Serios? Cum aşa?

-Am vorbit cu Costi, au un pat liber în camera 107 te vei duce acolo dacă vrei..Dacă mai vrei.. Dacă nu pleci aiurea..

-Unde să plec aiurea? Ce ai de eşti aşa ţậfnoasă? E din cauza Lilianei?

-Da.Şi ea e o cauză, a venit la control  şi viză să plece din nou dincolo  şi vrea să te ia cu ea de data asta! De asta-s supărată, că pleci după pupăza aia! Şi-a pus in minte să te ia cu ea! Tu, ca un prostuţ ce eşti vei fugi..Vei fugi ca orice bărbat care vede o pupăză moţată!

-Şi dacă vreau să plec cu ea ce te doare pe tine? N-ai pe cine mai chinui ?Oricum nu mă vrei, ce să îţi zic mai mult?

-M-a cerut Iliasă de dimineaţă de nevastă auzi tu! Să mor nu altceva! Doctorul Iliasă cu bursă în Sua! Iar eu bocesc aiurea aicișea! Pffffiii!!!

-Te-a cerut Iliasă   de nevastă ?  Dumnezeule! Stai ca o pupăză cheală în camera  de cămin.N-am idee ce-ţi pun ăia în mậncare la spital.

-Iliasă a plecat în SUA , ne-am despărţit de dimineaţă la aeroport, trebuia să plec cu el, n-am vrut să plec…

-Tu eşti nebună ? Cum poţi rata o asemenea ocazie ? Ai băut apa cậinelui ? Fugi la aeroport ! Fugi !

-Plec în Himalaya , am prins  loc în echipa de escaladă, asta îmi va lua un an cel puţin pentru pregătire fizică..Nu mă vedeam prin Sua lucrậnd cine știe ce.Vreau să-mi termin studiile aici, apoi dincolo.El vroia nuntă, copii.Nu pot gậndi atật de plat!

Advertisements

One thought on “Amely

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.