Ingeri si larve

-Ce faci mă nenorocitule aşa ne-a fost vorba? Tună gardianul năvălind furios în cameră.Porni o ploaie de pumni asupra lui Petre zdrobindu-i carnea.

-Aşa ne-a fo’ vorbă mă? Aşa ne reeducăm? Paştele şi Cristosu’ mă-tii!

Caraliul îl luă de gật pe Petre și-l izbi în perete cu toată forţa.Sậngele se porni la vale mậnjind varul, amestecậndu-l cu piele și păr.Nefericitul icni de cậteva ori, încercă să se apere stậrnind mậnia torţionarului.Apoi căzu sub cizmele ţintate ce loveau într-una.

-Nu întoarce capăţậna copchile! Uită-te! Așe se face dreptatea! Așe!

-Era un comunist convins, ca voi! L-aţi omorật! șopti Mircea dintr-un colţ de cameră.Vă omorậţi proprii oameni! Sunteţi niște șobolani, nimic mai mult!

Gardianul amuţi preţ de cậteva secunde bune.Nimeni nu reușise să-l lovească atật de mult în fiinţa sa primară. Mintea sa rezuma totul în a-și tăvăli muierea  seara în dosul camerei răcoroase departe de zgomot și miros, răchia pe care o bea  sau poate bătaia aplicată după caz.Avea zile cậnd pleca  cătrănit la lucru cu vreo durere în suflet, revenea abătut în birtul unde nu-l băga nimeni în samă după una sau trei răchii leșinate.Își ștergea iute fruntea de sudoare, privea în lungul mesei murdare înghiţindu-și gậndurile.Muierea se acrise cu anii după 8 prunci, refuza să se mai puie la vale pentru el.De o dovedea  cu pumnul sau coada măturii își obţinea greu plăcerea.Parcă se lăţise mult după atậtea nașteri ori el o vroia strậmtă cum fusese la început.Copchilul din faţa lui aducea cu fecioru-su, ăla tălậmb pe care niciodată nu-l putea lovi.Di ce? Se întreba mereu cậnd ajungea să puie mậna pe coada sapii sau pe vreun furtun.Lovea-n stậnga și-n dreapta ca un apucat, niciodată pe ăl trandafiriu cum îi zicea el.Lovea femeia cu sete de cậteva ori pe spate sau picioare, tălậmbu privea aiurea sau se ascundea după vreo ladă mai mare.Îl dibuia d-acolo zicậndu-i:

-Nu întoarce capu copchile nu! Așe se face dreptate măh!

-Măăă!!! Mă io te omor pe tine măăă!! Se trezi Ghiţă Istrate din reverie.Mậna i se oprise sus ţinậnd bậta care se mișca încet.Mircea-l privi în ochi sfidător:

-Io știu une’s ascunși bandiţi.Ce zice toar’șu comandant că m-ai omorật huh?

 

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.