Amely

Am fugit speriat în malul apei ca să găsesc zburătoarea,nu era nicăieri . Mărăzuia , copilul vitreg şi murdar al Amaradiei,nici apă bună de băut, nici peşti  arătoşi, un susur mic gemậnd  de gunoaie, o linie puturoasă străbătută de firicele de petrol.Cei de la companie  turnaseră  dale mari de piatră pe care vara amerizau sute de albine şi bondari, muşte însetate. De la o vreme începuseră să iasă fiarele dintre betoane atậrnậnd ca niște degete moarteCursul apei cădea în  răsuciri cu  bancuri rotunde de nisip în care zăceau  de a valma roţi de cauciuc, plastice, sobe ruginite  mâncate până-n măduva de fontă, animale moarte.Fiecare familie arunca acolo animăleturile  duse-n obştescul sfârşit,sticle, geamuri şi borcane,un bazar trist şi nedorit, un colţ verde colorat viu ,mort în nedorinţă.Odată la cậţiva ani sau poate luni apa se revărsa tulbure în urma ploilor cărậnd zgomotos la vale resturile.

“Unde să fie pasărea aceea? Ce mă fac dacă nu o găsesc?” O să mă termine  moşu’! Mă fac de rậs! Cum am putut să o pierd? Mă bagă la coteţ şi ies de acolo la primăvară, ce-i de făcut Ionele? Ce-i de făcut? Îmi frămậntam eu creierii aşteptậnd o rezolvare misterioasă. Călcam speriat printre lucrurile moarte , înghiţite de jungla nimănui apoi mă întorceam ca să-i văd picioarele subţiri pe podişcă sus.Bătea cu toiagul de mậnat vitele, vocea spartă mă anunţa că am probleme :

-Să nu vii acasă fără gâscă! Aoleuuu!! Păi? Eu te las cu o treabă şi tu? Mă n-auzi tu? Unde-i pasărea ? Aicea să stai auzi ? Să nu vii acasă că te beşic! Aici stai!

Dincolo pe dala de piatră stătea cuminte  Amely,  făptura  blondă încălţată în cizmuliţe roşii cu puncte albe:……….

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.