Amely

Datorii mai vechi ce trebuiau plătite, nu zic mai multe că nu-i bine. Ce se mai aude de Amely ?

-Nimic de la ultima scrisoare, azi sau ieri trebuia să înceapă urcuşul..N-am idee, se poate deja să fie gheaţă, kaput!

-Plecăm? Vreau să se termine odată şi ziua de azi! Nu moare ea cu una cu două, e ca o pisică fiinţa aia !

Ora 14, nimeni în secţie, e normal pe undeva fiindcă sậmbăta muritorii de rậnd stau la coadă la bere, pậine , somn şi sex marital cật mai mult , restu’ se duc la lucru cazul meu şi al altora.

-Tamara iar nu şi-a făcut treaba o aud pe Liliana înjurậnd pe scări în sus, vine în vestiarul bărbaţilor, aprinde o ţigare apoi suduie din nou ca o birjăreasă :

-Mama ei de nenorocită ! nu reproduc limbajul căci o trece pe Tamara prin toată anatomia masculină, o traversează la maică-sa în origini apoi dă cu maieul murdar de pămậnt :

-Aia niciodată nu face nimic, tu le faci pe toate, dar trecere la şefi are, mă enervez eu şi ies pe uşa batantă.În mijlocul sălii tronează două canistre de plastic, prima e goală o şutez cu forţă pậnă aproape de scară.A doua o împing tot acolo apoi trec în revistă caietul de sarcini.Plin de treabă, mi-a dispărut cheful brusc cậnd mă apuc de alimentat uriaşul reactor cu ulei de tuia, acid sulfuric şi alte chimicale nocive, dăunătoare..

-La 5 să vii după mine sus la reactorul 3 , trebuie să setez o temperatură şi mă chinui ca dracu !

-Ăla numit bestia cu cadrane ? De ce-i zice aşa ?

-Că are mereu dopuri pe coloane şi pufneşte ca un apucat.Să sperăm că măcar azi Tamara a dat presiune şi temperatură cum trebuie..Altfel o să am o discuţie cu ea cap la cap !

Soarele se duce cuminte după clădiri, parcă se prelinge încet pe fiecare geam murdar din fabrică, pe fiecare coş inutil, pe fiecare braţ de etaj..

-Ai venit ? Urcă-te pe cutia asta şi zi-mi presiunea ca să o notez în caiet !

-5 bari, e bine ?

-E bine şi nu prea , stai să mă uit şi eu !

Se ridică pe vậrfuri, lipeşte ochii de ecran apoi se lasă uşor pe spate zicậnd :

-Du-te şi alimentează-ţi cu h2so4 instalaţia apoi vin şi eu jos ok ? Mama lor de papuci ! Acu’ s-au găsit să se rupă ? ‘Tule’ mama lor !

Din nou la etajul 1, deschid capacul reactorului, adaug soluţia, adaug acidul sulfuric apoi aştept.Liliana cậntă ceva la etaj tocmai cậnd gheare de întuneric ne cuprind încet încet..

-Mai ai cu ăla de lucru ? se aude din nou vocea de sus..N-ar trebui să aduni ceva pentru probă ? Iar o să facă spume madam Colţescu..

-Mă duc la parter să verific ceva şi apoi revin..

Ca de obicei furtunul ce duce în butoiul de tablă e legat cu sậrmă, acum că l-am atins cu mậna din greşeală varsă tot conţinutul peste capul meu trậntindu-mă la pămậnt pentru cậteva secunde.Unde mă-sa-i becu ? Ce arde prostia asta de ulei !

-M-am ars ! M-am ars tare ! strig eu lipindu-mă de stậlp stai că vin la tine !

Aud un ţipăt apoi un fậlfậit ca de aripi , pocnetul corpului care cade peste canistre, totul în cậteva zeci de mişcări catastrofale, linişte…sau moarte..

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.