Drum lin Cristian Topescu

Meseria de comentator sportiv e una pe cale de disparitie in Romania mileniului trei. Cei care azi comenteaza evenimentele la care participa sportivi romani o fac atat de rau incat nu putem sa nu ne gandim la vremurile bune, cand Romania avea atat sport, cat si comentatori sportivi de calitate. Iar unul dintre acesti comentatori a fost si Cristian Topescu. Din pacate, acesta s-a stins azi din viata, la varsta de 81 de ani.

Cristian Topescu s-a nascut la data de 26 martie, in 1937, la Bucuresti. Tatal sau, ofiterul de cavalerie Felix Topescu, a fost membru al echipei hipice a Romaniei, participanta la Olimpiada de la Berlin, din 1936. De la el a mostenit si fiul sau dragostea pentru cai.

Poate ca putini stiu acest lucru, insa Cristian Topescu a practicat hipismul chiar la clubul Steaua Bucuresti, intre 1953 si 1964. Iar in 1960 si 1962, acesta a castigat doua titluri de campion national, la proba de sarituri peste obstacole. Dupa ce s-a retras din sport, Cristian Topescu a urmat o cariera in presa sportiva. Si aici a realizat cateva performante impresionante, avand in palmaresul sau peste 5.000 de transmisii in direct de la Jocurile Olimpice, Campionate Mondiale si Europene. Trebuie de asemenea sa mentionam cele peste 200 de articole sportive si cartea pe care a scris-o in 1988, in colaborare cu Octavian Vintila, “Steaua, performanta si prestigiu.”

Din pacate, de azi ii vom mai auzi vocea doar in reluarile marilor meciuri si evenimente sportive pe care intreaga tara le urmarea cu sufletul la gura in anii buni ai sportului romanesc. O sa ne lipsesti, Cristian Topescu! Dar nu te vom uita niciodata.

Odihneste-te in pace!

BY STEAUA LIBERA

Advertisements

One thought on “Drum lin Cristian Topescu

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.