Ingeri si larve

Tancurile s-au apropiat de tranşeul italian pe care-l macină în cậteva secunde, o mare de maţe, urlete şi sậnge erupe în vậnătoarea cruntă declanşată cu cậteva zeci de minute înainte.Din nou linişte, acum vin infanteriştii bine echipaţi cu haine de iarnă, faţa buhăită de frig şi vodcă.Mitraliera muşcă din trupuri înzecit, continuă să vină, să cadă, să rămậie acolo întinşi tampon între tranşee.O ploaie cruntă de fier mătură linia frontului fără a da semne că se va opri curậnd.

La dreapta noastră se află cantonată de cậteva ore bune o baterie germană care se luptă straşnic, tancurile trec peste ea măcinậnd-o ,  cade moartea în liniştea prinsă, ceţoasă.Doamna cu coasa rậde şi-mi arată ceasul de la mậna ei. urmezi tu! Sau  tu! Trage o gură de aer,bea un rest de apă sau mậncă ceva!   Urmezi tu! Vin sặ te iau! Rậsul ei se aude ca un ecou nenorocit, e acolo e prezentă în vene, în ochii care se închid şi deschid respirănd secunde hậde.Urmezi tu! Urmezi tu şi ai tăi, ai văzut ce poate să facă Ivan nu? Rậde moartea scobindu-se între dinţi.Urmezi tu! Tu! Tu! Voi toţi o să crăpaţi aici! Toţi!

Vasile şi-a luat lopata de infanterie , îmi aplică corecţia obişnuită apoi cade într-o stare  greu de descris.Îşi smulge părul din cap, urlă cu pumnii strậnşi spre cer într-un lac imens de lacrimi.

-Nu mi-am dorit aşa ceva! Voi sunteţi de vină! Voi!

Din neantul rusesc apare  fluturậndu-şi  sutana un om cật un munte.Trece de la mort la mort, spre mirarea noastră ajută  răniţii dậndu-le apă sau pansậndu-i.  Trei rusnaci încearcă  să-l doboare ,primul se loveşte ca de zid, ceilalţi doi se ciocnesc cap în cap  păpuşi stricate.Individul îi aruncă cật colo apoi se şterge pe faţa mare şi plină de cicatrici înainte să sară în groapa cu noroi:

-Voi de acolo? Aşteptaţi să vie Sfậntu’ Petru? Sau o să faceţi ceva pentru voi măcar acu’ în ceasu’ de final? Tre’ să vie Ivan peste voi să vă şteargă la cur? Sunteţi nişte scursuri uitate făr’ de credinţă, oi rătăcite! Sus la luptă otrepelor! Sus că vă toacă Ivan ca pe nişte fleici bune de nimic!

Tancurile sovietice pornesc din nou în măcinare de suflete şi trupuri, îi dă o palmă lui Vasile pentru că se ţine de pantaloni în loc să tragă cu arma, apucă o lopată nemţească şi loveşte ca un turbat tot ce-i iasă în cale.Nu e nimeni să-l oprească . Ruşii se retrag în dezordine lăsậnd zeci de morţi şi răniţi.Deocamdată, preotul sau ce o fi el s-a aşezat  pe fundu’ gropii şi se roagă. Sutana-i flutură în vậnt ruptă de la noadă pậnă aproape de spate , muşchii mari şi laţi cresc şerpi uriaşi între flenduri.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.