Amely

O vizitez pe Liliana apoi ne aşezăm la băute, bere, vodcă,destul cật la ora 8 să fiu mahmur în trenul care ne duce spre Craiova.Înghesuială, lume înnebunită să-şi găsească un loc de dormit, sticle de băutură trimise poştă dintr-o mậnă în alta..

-Aşa n-o să ajungem noi la Craiova în veci! Rậde Maricel ucigậnd sticla cu ultimele puteri..Da’ cui îi pasă? În 4 ore suntem aşteptaţi la gară, pậnă atunci băute şi…

În gară la Craiova nimeni, doar nişte poliţişti ce ne îndrumă spre prima staţie de autobus, ne trezim în faţa unui cămin studenţesc amorţit de somn , paznicul ridică din umeri:

-Dacă aveţi cazare aici nu ştiu nimic, vă dau 4 camere la etajul 8.Altele n-am că-s distruse de ăştia ce lucrează la mallul de la Electro.

-Vă duceţi în camere şi dacă e ceva vă dăm noi afară către seară, nu v-aş primi da’-mi pare rău de fătuţele astea..

Camerele sunt curate, bine întreţinute  au de toate în ele, asta contează mai puţin acum, Maricel se instalează confortabil zicậnd:

-Treaba ta ce faci, eu am chef de una mică , mi-am găsit sufletul pereche, stai în cameră sau plec eu? Se uită la ceas, se învậrte prin cameră, e nervos..

-Plec eu..Dacă ai chef de tậmpenii nu mă bag..

-Eşti un idiot bă! Un idiot mucos, bea şi tu cu mine, ne facem praf pậnă dimineaţă, poate pui şi tu de ceva.Stai puţin să vezi!

Se ridică din patul unde se aruncase , deschide uşa ţinậnd sticla de vodca între picioare, puhoiul de fete se revarsă în cameră , zboară perne şi haine, tavanul se roteşte şi cad..

Urmează o serie de lovituri în uşă apoi paznicul năvăleşte în cameră cu poliţia după el.E negru de supărare, arată cu degetul către noi.

-I-am primit aici cu suflet bun şi uite! Uite! Uite ce-au putut să facă!

Poliţiştul îşi scutură cascheta, dă cu ea de marginea mesei apoi se uită lung către Maricel:

-Eu am o fată la liceu, o fată la facultate, muncesc din zori pậnă seara ca să le plătesc şcoala iar nenorociţii ăştia de îşi zic dascăli se îmbată şi fac tậmpenii..E cineva rănit aici? A făcut cineva plậngere? Parcă aşa am auzit!?

-Da, o fată de clasa a 12-a a făcut plậngere pentru agresiune, cică a vrut unu’ din ei să o violeze..Tineri proşti, vor să facă prostii..Trebuie duşi la secţie?

-Păi agresoru’ , agresoru’ trebuie dus la secţie, pe care-l luăm?

-Pe ăla din patu’ de la fereastră! Scuipă iute portarul iar poliţistul îmi pune cătuşele ridicậndu-mă ca pe un sac de cartofi.

-Hai mă! Hai mă nefericitule să dai o declaraţie!

-Domnule, n-o cunosc, n-am atins-o, zic eu revenindu-mi uşor .Nici nu ştiu, de cine vorbiţi?

-Păi n-ai adus tu fete aici? N-ai încercat să..?

-Eu am picat lat după două guri de vodcă, de unde să mai şi…

-Paştele şi anafura mă-tii! Vrei să-mi fac păcate mă? Unde-i celălalt?

-A ieşit după ţigări, se uită portaru’ speriat către uşa unde deja sunt adunaţi oameni, un post tv local transmite în direct scenele, reporteriţa mi-a vậrật microfonul sub nas:

-Ai violat-o? Ai violat-o cu sălbăticie? De ce ai făcut asta? De ce ai băut? Aşa-i că ai violat-o sălbatic?

Se întoarce 180 de grade, arată cu degetul spre camera video apoi către mine:

Transmitem imagini senzaţionale direct din căminul 3 unde un profesor a violat 2 zile la rậnd una din elevele acestei şcoli prestigioase.Îl avem în faţa noastră pe domnul..

Poliţistul o împinge încet şi mă scoate pe usă cu haina lui Maricel în cap, cătuşele puse.Jos la scară alţi oameni iritaţi, femei în vậrstă, gură-cască:

-În loc să le înveţe carte le atrag aici şi le violează, ar trebui împuşcaţi!

-O săptămậnă a ţinut-o numa’ cu apă şi pită! Bruta! Să facă puşcărie!

-Eu l-aş puşca’ ! Arată cu degetul ce mi-ar face tocmai cậnd sunt împins în duba albaştră a poliţiei. Nici urmă de Maricel, de eleve, nimeni nu mă caută , nimănui nu-i pasă dacă trăiesc sau mor pe meleaguri olteneşti..Secţia unde sunt dus e mică, plină de neamuri arestate, prostituate, fum de ţigare şi miros acru de transpiraţie..

-Stai pe bancă acolo! Să nu te ridici de acolo!

Stau cuminte şi privesc tậmp cum trec halte de oameni, gări, şine vii, stări de disperare, poliţişti .Într-un final sunt preluat şi dus într-o celulă mică  cu gratii de ambele părţi:

-Noaptea asta te cazăm noi, eleve nu avem, poate nişte elevi care se pregătesc să dea bacalaureatul la centru, îmi zice gradatul în vậrstă..Rậde pe sub mustaţa mare şi neagră apoi îi face semn unui coleg de al său:

-Ăsta are mufă de profesor? Uită-te la el! Păi dacă îl trimitem la centru o să le predea curismu’la ăia!

-El sau ăia o să-l pună pe catedră? Nu vezi ce faţă de prostalău are?

Se plictisesc repede de mine şi-şi văd de treburile lor tocmai cậnd în faţa celulei apar doi indivizi frumos îmbrăcaţi ce-şi vorbesc unul altuia:

-Dai declaraţie că nu-i ăsta omu’? Semnezi? Vezi că dacă minţi..

-Nu-i ăsta dă-l în mă-sa! L-am văzut bine la faţă pe ăla,nu-i omu’ care trebuie!

-Şi fata a declarat la fel, hai mă sus! Pleci acasă! Hai că ai scăpat de data asta! După mine te-aş duce la Poartă da’ nah! Ai scăpat! Hai!

Uşurat, totuşi speriat ies din celulă şi aştept cậteva ore bune ca să pot părăsi sediul poliţiei.Unde să mă duc? Trebuie să revin la hotelul buclucaş, portarul se uită la mine , ridică din umeri:

-Numai e nimeni aici.Au plecat toţi…Du-te şi tu acasă, n-ai servici? Sau acuşi după ispravă te dădură afară?..

Noroc că pot prinde ultimul tren spre casă unde ajung după 13 ore de stat pe culoar într-o înghesuială cruntă, Amely doarme dezvelită, cărţile de medicină îi zac aruncate de colo colo, două sticle de vin desfăcute mă îmbie la o băută cruntă..

-Hei? Ai scăpat de Oltenia? Trebuie să te duci la şcoală, sună directoru’ din oră în oră! Aud vocea  de undeva de departe.

-Oricum mi-au stins lumina, mă duc să mă termine Brậnzovan.Dă-i în mama lor de nenorociţi! Mă ridic cu greutate.Crezi că mă vor aştepta cu flori?

-Cu flori nu, poate cu televiziuni, cu scandal la Pro tv, ce ştii tu? De data asta e Liliana aflată în cărucior, împinge pisica tărcată din calea ei obligậnd-o să se urce în patul lui Amely:

-Doarme ruptă, voi doi parcă sunteţi sacu’şi petecu’’.A plậns o zi întreagă cậnd te-a văzut la tv.Dacă nu o opream spărgea televizorul..

Îmi fac curaj, mă spăl, mă îmbrac şi traversez centrul oraşului cu capul bine băgat între umeri de teamă să nu fiu recunoscut.Am impresia că toţi se uită la mine, toţi mă urăsc pentru problemele legate de şcoală..

Apropo de şcoală, în afară de portar nimeni, sau aproape nimeni.O domnişoară plinuţă, se plimbă pe coridorul lung  aşteptậnd ceva sau pe cineva:

-Dacă nu vă supăraţi, pe cine căutaţi zic eu.Am fost chemat de domnul director , nu-l găsesc..

-Îl caut pe Ion Bărbulescu, dumneavoastră sunteţi?întinde mậna mică şi moale  apoi se răsuceşte pe tocuri..

-Amaru’meu, io mi-s.Despre ce anume e vorba că am numai belele de o vreme încoace,mergem în sala profesorală? Poate e deschisă..

-Domnule Bărbulescu, acolo au voie numai cadrele didactice, dumneavoastră nu meritaţi acest statut ţinậndu-se cont de ce aţi făcut la Craiova..

-Ce am făcut domnişoară ? Am dormit ca ursu’ în bậrlog aia am făcut, strig eu la ea..N-am omorật pe nimeni, n-am violat pe nimeni!

-Oameni ca dumneavoastră fac sistemul educaţional de ruşine! Ruşine să vă fie!

Mă întorc cu spatele, se ţine scai după mine parcă în căutare continuă de scandal:

-A fost bine că v-aţi bătut joc de biata fată? Cum aţi putut să chinuiţi un boboc în floare? Să o drogaţi, să o violaţi 3 zile cu bestialitate? Şi ce pile aveţi la poliţie de nu sunteţi cu cătuşe spre Jilava? Mi ruşine că stau aici lậngă cadavrul dumneavoastră !

Directorul mă salvează oarecum, apare pe culoar şi-mi face semn să intru în biroul său :

-Ai dat de belele, nu ştiu cum dar ai dat de belele şi n-am cum te ajuta..Teoretic ar trebui să înfunzi puşcăria, practic o să te dăm afară din sistem dacă se hotărăşte aşa.Îmi pare rău..

-Maricel ? Unde e Maricel ? Eu n-am făcut nimic iar el e bine mersi ! De ce nu vine aici să lămurim treburile ?

-Maricel e undeva pus la fereală, eu ştiu cine e de vină şi cine nu dar tu n-ai relaţii, n-ai pe nimeni.El are aşa că uite ce îţi propun : rămậne treaba cum s-a petrecut în Craiova, presa se va potoli într-un final, am vorbit cu Maricica, inspectoarea adjunctă să primeşti post la Cerneni la munte..Te duci acolo, îţi faci orele cum trebuie, poate te şi însori.Ce zici ?

-Am de ales ?

-N-ai că deja aşteaptă pe coridor fătuca să-ţi fure orele.A rămas fără catedră şi caută disperată să predea.Poate tu poţi face şi altceva , ea nu..Apoi pare-se că are.. arată pe umeri cu degetul şi la rậndul meu ridic privirea spre tavan..

-Atunci m-ai bine aş pleca.Mulţumesc pentru tot..La revedere!

-Stai puţin cu ea şi arată-i şcoala, te grăbeşti?

-N-am unde mă grăbi, nu prea mă suportă vrea să mă vadă cărat de aici..Ce să-i fac?

-Găseşti tu o cale să o domoleşti, eu am ceva treabă..O zi bună!

Iasă din birou nu înainte de a pune sticla de Jack Daniels pe masă, domnişoara Arina intră înăuntru privindu-mă cu stropi mari de ură..

-Trebuie să vă fac inventarul domnişoară şi să vă predau clasele.N-am predat mult dar  asta mi s-a cerut.Veniţi mai aproape să bem un pahar de adio?..

-Tậmpitule, nu beau cu tine! Vrei să mă bagi la necazuri ? Vreau să plec!

Se ridică de pe scaun furioasă, o prind de mậnă apoi o înfăşor în jurul meu lipind-o de catedră.Dacă zbiară am probleme mari, nu o face şi buzele mele se urcă obraznice pe gậtul delicat.O vreme ne batem pe bucata de piele, lupte de tranşeu veritabile în timp ce mậinile mele caută coapsele fierbinţi.

..Nu.. nu..nu aşa.. nu..

-Stai cuminte.. Stai cuminte că nu te..Stai…

Trupurile noastre se întậlnesc în pragul posedării carnale,tremură cu ochii închişi în vreme ce urc praguri parcă de mult uitate, se abandonează în suspine ca să rămậnă întinsă acolo pe masă  în finalul furtunii :

-Ţi-ai cậştigat catedra, zic eu răguşit în vreme ce traversez coapsele albe ca marmura.Acum eşti titulară.Examenul a fost foarte greu da’ l-ai trecut ! Acu’ metodica o ai pe tine.

-M-ai violat… plậnge strậngậndu-şi fusta cu mậinile mici, pe faţă i-au răsărit lacrimi ce curg , curg..

-Cred că ai fost ultima virgină..Frumos, mai bine te duci la baie şi te speli, o zi bună să ai!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.