Ingeri si larve

Bărbatul revine în ofensivă, o prinde în braţe şi o tậrậie prin noroi pậnă în casa primăriei.Acolo o împinge lậngă căpitanu Lungu ce cască  plictisit.

-Prima bandită pe ziua de azi, ştie une-s ascunşi ăia din pădure!

-I-auzi la ea.Ştie unde-s ascunşi bandiţii.Măi, măi!

În sala mică, pe podeaua de pămậnt e rece ca o iarnă crudă cu zeci de dinţi, un scaun fără spătar şi un cậrlig prins în tavan aşteaptă victime.

-Amu’ femeie tră’ să spui tot! Eu ştiu că ai dat mậncare la ăia, cum li se zice pe aice? Dacă nu spui o să te omoare căpitanul.Ăsta nu glumeşte.

-Eşti nebun omule!? Eu is vinită din Tatra abia am pus picioru’-n sat, de un’ să ştiu?

-Păi dacă nu spui, Gherasie se va duce la mitale acasă, aia o fătuţă aclo, o fătuţă de 14 ani singură.Crezi matale că îl va opri vậrsta? Nuuuu!! Dacă spui, am să trimet un soldat să-o  aducă aicea, o protejăm noi.

-Sunteţi nebuni, nu ştiu nemică, nu ştiu ce vreţi! Bate-mă, omoară-mă da’ n-am ce-ţi spune!

Bărbatul corpolet o prinde de păr, ridică mậna şi aplică pumnul în stomacul femeii făcậnd-o să se aplece de cậteva ori.La ultima lovitură  dă cu genunchiul doborậnd-o în noroiul jucat bine..

-Curvă bătrậnă! Te scot eu din a mai ţine cu partizanii! Las’ că vezi tu! Lasă, lasă!

Pumnii mari se adapă din nou în pieptul femeii.  Gura i se încleştează ca să înghită seminţe de oxigen.

-Mă Gherghelie? Pune-o mă la telifon! Pune-o să vorbesc cu Bucureştiu! Paştele p.. dii mamii ei de bandită!

Degetele de la mậini se prind în firul telefonului ,cel  numit Gherghelie roteşte maneta telefonului strigậnd în receptor:

-Bucureştiu’? Mă? Mă n-auziţi? Mă f.. tu.. vă mama voastră! Mă!

Curentul se scurge prin fire în degetele sparte ale muierii, convulsiile o mătură aruncậnd-o la podea  minut în minut.La final doar o cậrpă udă, un cap frậnt fizic , o gură strậnsă ce refuză să scoată un crămpei în trădare..

-Nu merită decật glonţ! Hoaşca trebuie puşcată!

 

 

***

 

 

-Observ la dumneata  tovarăşe căpitan Lungu, o poftă imensă de sậnge.E bine, avem nevoie de sậnge, de lacrimi să construim socialismul exact cum ne învaţă tovarăşul Stalin.Avem multe lucruri de rezolvat iar somnul nostru trebuie să fie vigilent.Nici un duşman al clasei politice, nici un reacţionar să nu scape! Să faci tot ce-i necesar ca să învingi.Care-s planurile următoare?

Mi-am întins picioarele sub masă în vreme ce mậinile  dezveleau pachetul  de ţigări:

-Tovarăşe N, eu vreau să te asigur că nu voi dormi o clipă pậnă nu-i prind pe bandiţi.Trebuie evitată greşeala de sub poalele Făgăraşului.Acolo suntem prea blậnzi, prea visători.Ca drept dovadă n-am reuşit să-i dibuim pe bandiţi.Aici situaţia e simplă: vine iarna, au nevoie de case, de haine,o să le dau case şi haine.Fiecare casă cu cậte o grupă de soldaţi, fiecare haină un cartuş! Aş dori să-l cooptez pe locotenentul Badea în echipa mea.Am nevoie de el în următoarea fază a planului.

-Tovarăşul Badea s-a întors dintr-o misiune încununată cu succes în Dobrogea.Suntem pe drumul cel bun!

-Permiteţi să mă retrag.Am un drum lung de străbătut iar ziua-i numa’ ceas cum zic ardelenii.

-Data viitoare să auzim de realizări concrete, bandiţi puşi la răcoare da tovarăşe?

-Da să trăiţi!

L-am găsit pe Stamate la capătul satului încercậnd să discute cu oamenii.Capul său mare cật un bostan era învelit în cậrpe , ochii vineţi umflaţi.Cretinu! Să  fi puşcat cậţiva!

-Stamate unde-s ăia prinşi? Adu-mi-i pe ăia de la beciuri!

-Să trăiţi! Imediat să trăiţi!

-Am văzut că te-au luat la ochi.Bun, înseamnă că deja se tem.Mi urci în dubă pe ăia de la beciuri şi-i duci pe malul Mureşului.Vin şi eu acolo!

Din grupul de şase oameni am păstrat femeia în vậrstă.Dacă se pricepe Stamate la ceva   se pricepe la bătut  femei.Sau copii sau bătrậni.Are ăsta o forţă herculeană în el.Uite-o pe asta: plină de c..c.t, cu obrajii sparţi , ochiul drept  mai că a zburat cu totul afară din orbită.Bravo! Am să-l avansez.După ce voi chinui şi eu femeia!

-Tu rămậi.Am nişte treabă cu tine.

Acum am rămas noi doi în sala micuţă şi murdară.Miroase a urină, a rahat împrăştiat peste tot în nămolul frămậntat de picioare:

-Ai o fată de 13 ani nu? Unde-i acu’?

-A  luat-o ăla cu duba.A luat-o cu el.Femeia ridică din umeri ţinậndu-şi capul într-o parte.Hainele atậrnă rupte printre peticele de carne.

-Vrei s-o mai vezi? Vrei s-o mai vezi vie? V-am spus de mii de ori că fac ce vreau eu şi am să fac ce vreau eu!

Aş putea s-o ucid acum pe loc.Îmi place însă ai da o speranţă.Crede că poate scăpa.Să profităm puţin nu? Oricum soarta ei s-a hotărật scurt.

-N-am să te mai bat.Mergem puţin la pădure să-l strigăm pe bărbatu-tu da? Dacă vine o să vorbesc cu Stamate să nu-i facă nimic fetei da?

Mă aprobă timid, păşeşte greu cu icnete frậnte printre buze.N-am pus-o eu să stea cu fundu’-n baltă.

-Să-mi arăţi drumu’ şi să nu încerci să fugi! Soldaţii te vor împuşca imediat dacă încerci ceva auzi? Afurisită de ploaie! M-am săturat de cătunul ăsta nenorocit!

Găsim poteca foarte uşor ajutaţi de nefericita ce-şi strậnge baticul sub barbă.De s-ar termina odată!  Îmi verific pistolul apoi fac semn soldatului să –i dea femeii un impuls.Pare că s-a oprit pe jumătatea  pantei aşteptậnd pronia cerească.

-Augustinee? Augustinee? Predă-te! Eşti înconjurat mă! N-ai şansă nici tu nici popa cu care eşti!

De sus răpăie un pistol mitralieră lovindu-mi soldatul.Ceilalţi s-au pitit şi ei după copaci strậngậndu-şi armele în mậini.Sergentul trece pe la fiecare împingậndu-i de la spate:

-Vi teamă de nişte bandiţi? Foc de voie! Foc! Foc mă! Trageţi mă lu-av-ar!

-Augustine îţi omor familia mă! Augustine, Augustinee!!  Am femeia cu mine mă!! Ţi-o omor apoi fata mă! Augustine auzi? Sergent!

-Ordonaţi!

-Du-o mai sus şi trage-i un glonţ în cap! Ce dracu te uiţi ca prostu’? N-ai tras ? N-ai fost pe front nenorocitule! Uite mă asa!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.