Ingeri si larve

***

-Observ la dumneata  tovarăşe căpitan Lungu, o poftă imensă de sậnge.E bine, avem nevoie de sậnge, de lacrimi să construim socialismul exact cum ne învaţă tovarăşul Stalin.Avem multe lucruri de rezolvat iar somnul nostru trebuie să fie vigilent.Nici un duşman al clasei politice, nici un reacţionar să nu scape! Să faci tot ce-i necesar ca să învingi.Care-s planurile următoare?

Mi-am întins picioarele sub masă în vreme ce mậinile  dezveleau pachetul  de ţigări:

-Tovarăşe N, eu vreau să te asigur că nu voi dormi o clipă pậnă nu-i prind pe bandiţi.Trebuie evitată greşeala de sub poalele Făgăraşului.Acolo suntem prea blậnzi, prea visători.Ca drept dovadă n-am reuşit să-i dibuim pe bandiţi.Aici sub poalele  Metaliferilor situaţia e simplă: Vine iarna, au nevoie de case, de haine,o să le dau case şi haine.Fiecare casă cu cậte o grupă de soldaţi, fiecare haină un cartuş! Aş dori să-l cooptez pe locotenentul Badea în echipa mea.Am nevoie de el în următoarea fază a planului.

-Tovarăşul Badea s-a întors dintr-o misiune încununată cu succes în Dobrogea.Suntem pe drumul cel bun!

-Permiteţi să mă retrag.Am un drum lung de străbătut iar ziua-i numa’ ceas cum zic ardelenii.

-Data viitoare să auzim de realizări concrete, bandiţi puşi la răcoare da tovarăşe?

-Da să trăiţi!

Drumul înapoi l-am făcut moţăind ,visậnd planuri care mai de care mai curajoase.Pofta de sậnge creştea secundă pe secundă , nevoia de a ucide mă lovea puternic în moalele capului.Nevoia de sậnge! Nevoia de sậnge poate fi canalizată pe căi curate, pe acele căi  care să aducă rezultate palpabile.Viabile.

L-am găsit pe Stamate la capătul satului încercậnd să discute cu oamenii.Capul său mare cật un bostan era învelit în cậrpe pline de acel sậnge primar.

-Stamate unde-s aia prinşi? Adu-mi-i pe ăia de la beciuri!

-Să trăiţi! Imediat să trăiţi!

-Am văzut că te-au luat la ochi.Bun, înseamnă că deja se tem.Mi urci în dubă pe ăia de la beciuri şi-i duci pe malul Mureşului.Vin şi eu acolo!

Din grupul de şase oameni am păstrat femeia în vậrstă.Dacă se pricepe Stamate la ceva   se pricepe la bătut  femei.Sau copii sau bătrậni.Are ăsta o forţă herculeană în el.Uite-o pe asta: plină de c..c.t, cu obrajii sparţi , ochiul drept  mai că a zburat cu totul afară din orbită.Bravo! Am să-l avansez.După ce voi chinui şi eu femeia!

-Tu rămậi.Am nişte treabă cu tine.

Acum am rămas noi doi în sala micuţă şi murdară.Miroase a urină, a rahat împrăştiat peste tot în nămolul frămậntat de picioare:

-Ai o fată de 13 ani nu? Unde-i acu’?

-A  luat-o ăla cu duba.A luat-o cu el.Femeia ridică din umeri ţinậndu-şi capul într-o parte.Hainele atậrnă rupte printre peticele de carne.

-Vrei s-o mai vezi? Vrei s-o mai vezi vie? V-am spus de mii de ori că fac ce vreau eu şi am să fac ce vreau eu!

Aş putea s-o ucid acum pe loc.Îmi place însă ai da o speranţă.Crede că poate scăpa.Să profităm puţin nu? Oricum soarta ei s-a hotărật scurt.

-N-am să te mai bat.Mergem puţin la pădure să-l strigăm pe bărbatu-tu da? Dacă vine o să vorbesc cu Stamate să nu-i facă nimic fetei da?

Mă aprobă timid, păşeşte greu cu icnete frậnte printre buze.N-am pus-o eu să stea cu fundu’-n baltă.

-Să-mi arăţi drumu’ şi să nu încerci să fugi! Soldaţii te vor împuşca imediat dacă încerci ceva auzi? Afurisită de ploaie! M-am săturat de cătunul ăsta nenorocit!

Găsim poteca foarte uşor ajutaţi de nefericita ce-şi strậnge baticul sub barbă.De s-ar termina odată!  Îmi verific pistolul apoi fac semn soldatului să –i dea femeii un impuls.Pare că s-a oprit pe jumătatea  pantei aşteptậnd pronia cerească.

-Augustinee? Augustinee? Predă-te! Eşti înconjurat mă! N-ai şansă nici tu nici popa cu care eşti!

De sus răpăie un pistol mitralieră lovindu-mi soldatul.Ceilalţi s-au pitit şi ei după copaci strậngậndu-şi armele în mậini.Sergentul trece pe la fiecare împingậndu-i de la spate:

-Vi teamă de nişte bandiţi? Foc de voie! Foc! Foc mă! Trageţi mă lu-av-ar!

-Augustine îţi omor familia mă! Augustine, Augustinee!!  Am femeia cu mine mă!! Ţi-o omor apoi fata mă! Augustine auzi? Sergent!

-Ordonaţi!

-Du-o mai sus şi trage-i un glonţ în cap! Ce dracu te uiţi ca prostu’? N-ai tras ? N-ai fost pe front nenorocitule! Uite mă asa!

Capul tresare lovit  odată cu corpul ce se duce la vale.O dậră de sậnge se prelinge pre ierburi spre groaza unora din soldaţi.

-Iei un carton şi scrii pe el curvă partizană auzi? O pui la biserică s-o vadă toţi!

 

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.