Ingeri si larve

                                     SCRISOARE..NESCRISĂ

 

„Această scrisoare   n-o vei primi tu mamă şi tu iubită.O scriu cu peniţa pe sufletul negru de ocnaş undeva la capătul lumii între dungile pe care moartea mi le trasează minut cu minut.Ca mine mii, ca mine nici unu’ închisoare pentru vinovaţii fără vină, fără putinţa de a îndoi vreun gậnd , cu vise ce se caţără secundă cu secundă pe peretele abrupt al minei.Foamea se adună lậngă cei care morţi, se aşează cu coatele pe burţile goale zbierậnd la fiecare vagon împins înainte.Îţi spun că preotul nu s-a schimbat decật la înfậţişare, temnicerii sovietici se tem cumplit de el, de ochii săi albaştrii care tresar lumini prin pielea neagră, cărbune.Mậinile late cật o zi de muncă strậng tậrnăcopul, strậng răni , strậng suflete disperate ce îşi roagă moartea, ce-şi pun ultima vlagă în speranţă.Îngeri negrii, captivi în lacrimi blastamă cerul, stelele pe care nu le vedem decật dimineaţa devreme şi noaptea tậrziu în liftul ce urcă şi coboară..Urcăm şi coborậm, trecem în ore , rupem minute în coajă, mestecậm zăpada trupurilor atật de murdare şi totuşi atật de curate.

 

Şi moartea vine tot mai des,

Să vadă ce-are de cules

Din lumea noastră fără cer

C-aşa e viaţa de miner.

   Cậntec mineresc.

 

Am cumpărat paşi de fugă azi între două viscole anunţate, dincolo de liniile care se pierd în vaşnica Siberie.Noi trei, o credinţă, trei stări de dor a unor oameni ce vor acasă..

Febră.. Febră şi frig, drum către nicăiri, Vasile mă cară ca pe un sac de cartofi apoi Aurel.Mă dor ochii de la atậta alb, nici o umbră de pom, trenuri albe , fantome de frig şi pustiu.Unde mergem? Ce ne mậnă? Unde ne duc luminile aprinse ale minţii însetate în deşertul alb?..

A 23-a zi de cậnd am plecat.Primul copăcel răsărit în ogorul de zăpadă, Vasile se bucură ca un copil, îl mậngậie, îi vorbeşte, îl strậnge în braţe şi plậnge.

-Tatăl nostru carele  eşti în ceruri…sfinţească-se numele tău, vină împărăţia ta…

Reclame

Un gând despre „Ingeri si larve

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.